Συμμετοχή στη Βουλή των Εφήβων

Κείμενο από την μαθήτρια της Β’ Λυκείου Μαρία Σαϊντάνη

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιήθηκε η ΚΖ’ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων, στην οποία και πήρε μέρος η Α’ τάξη του Λυκείου Καλαμωτής.

Κληθήκαμε λοιπόν με βάση το θέμα της Συνόδου << Αφοπλίζοντας τη βία >> να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία ζωγραφιά, η οποία να έχει σχέση με το θέμα και να την στείλουμε όπως και πολλά άλλα σχολεία.

Αφού το σχολείο μας επιλέχθηκε, ώστε να συμμετέχει στα έργα της Βουλής, με ψηφοφορία επιλέχθηκε ένα τακτικό μέλος και ένα αναπληρωματικό..

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε το ταξίδι μου για την Βουλή. Όταν έφτασα στην Αθήνα μαζί και με άλλα παιδιά, μας χώρισαν σε έξι διαφορετικές ομάδες, κάθε μία με διαφορετικό θέμα σχετικό βέβαια με τη βία. Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες κληθήκαμε όλες οι ομάδες να γράψουμε δύο ερωτήσεις τις οποίες θα τις απευθύναμε σε δύο βουλευτές και μία ομιλία την οποία θα εκφωνούσαμε την τελευταία ημέρα στην ολομέλεια της Βουλής όπου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της αλλά και άλλοι βουλευτές. Έτσι και έγινε. Οι ερωτήσεις εκφωνήθηκαν και απαντήθηκαν μία ημέρα πριν την ολομέλεια.

Ήταν μία εμπειρία που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στον καθένα και καθεμία από εμάς που συμμετείχε και κάτι που αναμφίβολα θα ξανακάναμε. Μία εμπειρία ζωής που θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας…