Αποχαιρετιστήριοι λόγοι για την απερχόμενη διευθύντρια Λαμπρινή Αλμυρύδη

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Καλαμωτής στην απερχόμενη διευθύντρια του σχολείου, κ. Αλμυρούδη Λαμπρινή

Με αφορμή την αποχώρηση από το Λύκειο Καλαμωτής, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να απευθυνθούμε, στην απερχόμενη Διευθύντρια κ. Λαμπρινή Αλμυρούδη, αποχαιρετισμό και τις ευχές μας.

Αγαπητή Κυρία Αλμυρούδη Λαμπρινή, Λαμπρινή μας, για όλους μας είσαι η Λαμπρινή μας, η οικογένειά μας, «Γίναμε μια μεγάλη οικογένεια, ταξιδέψαμε σε όμορφες αλλά και δύσκολες μέρες, εσύ ήσουνα ο καπετάνιος και το καράβι μας έφτανε πάντα στην Ιθάκη του με γνώσεις, εμπειρίες, ευκαιρίες…».

Είσαι ένας ζεστός άνθρωπος που  τριάντα χρόνια άφησες το στίγμα σου δίνοντας την ψυχή σου και ανέδειξες το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καλαμωτής και την ευρύτερη περιοχή των Μαστιχοχωρίων, καθώς ένωνες όλους τους μαθητές όλων των χωριών με τη ζεστή αγκαλιά σου ,την άδολη αγάπη σου και τον καλοπροαίρετο λόγο.

Για 18χρόνια διατέλεσες Διευθύντρια στα σχολείατης Καλαμωτής γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση και πάντα με το καλό σου λόγο. Όλα αυτά τα χρόνια κίνητρο σου ήταν το πώς θα γίνει καλύτερο το σχολείο μας.

Σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές και συνθήκες, αποτέλεσες παράδειγμα ηθικό και ελπιδοφόρο καθώς πάντα ήσουν πρόθυμη να στηρίξεις και να συμβουλέψεις μαθητές, γονείς, καθηγητές. Κατάφερες να αναδείξεις το σχολείο μας με επιμορφωτικές δράσεις, καταθέτοντας το μέγιστο των προσπαθειών για τη βελτίωση των συνθηκών του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου άλλα και των κτιριακών υποδομών.

Αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να σε ευχαριστήσουμε θερμά για την προσφορά σου, την αμεσότητα, το ανιδιοτελές ενδιαφέρον προς τους μαθητές και μαθήτριες, χωρίς κανένα όφελος, την ίση μεταχείριση προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, το έργο που αφήνεις πίσω σου, την συμπαράσταση και την αρωγή σου, σε όποιο θέμα μας απασχόλησε ως γονείς και όποια στιγμή της ημέρας αλλά και τα προβλήματα που είχαμε να επιλύσουμε ως Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.Ήσουνα πάντα δίπλα μας όπως μια μητέρα στηρίζει πάντα τα παιδιά της και τέτοιοι δεσμοί δεν θα σβήσουν ποτέ. Μάλιστα για πολλούς από εμάς ήσουν η αγαπημένη μας καθηγήτρια.

Σε ευχαριστούμε για την εμπειρία αγάπης και ανθρωπιάς που βιώσαμε και τη ζεστή φιλοξενία που μας επεφύλαξες επανειλημμένα στο σχολείο σου. Εκπληκτική αρχικά παιδαγωγός και έπειτα φιλόλογος, αφοσιωμένη στους μαθητές σου και στο ρόλο της ανιδιοτελούς προσφοράς, αποφασισμένη με πείσμα να τους δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία αλλά και να αγωνιστείς γιανα τους προσφέρεις όλα τα απαραίτητα εφόδια που η κοινωνία που ζούμε τους έχει στερήσει. Σου ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια στη ζωή σου και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χαθούμε και ότι η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί.

Λαμπρινή μας, σε αποχαιρετούμε με το ζεστό σου χαμόγελο και την ειλικρίνεια που περιέχεται στο καθάριο βλέμμα σου  ως ανάμνηση όλων αυτών των χρόνων. Για μας πάντα θα είσαι η διευθύντρια της καρδιάς μας, ο δικός μας άνθρωπος που μας αγκάλιαζε το βλέμμα σου και ξέραμε ότι όλα μας τα προβλήματα είναι και δικά σου προβλήματα, Το ευχαριστώ είναι λίγο και ακούγεται φτωχό, μα πρέπει και αυτό να ειπωθεί. Σε ευχαριστούμε!

Παρακάτω θα θέλαμε να παραθέσουμε  δύο αποσπάσματα από κείμενα μαθητριών σου που εκδηλώνουν την αγάπη προς το πρόσωπό σου και που αξίζει να διαβαστούν.

«… Ήταν πραγματικά τιμή για όλους μας να σας έχουμε διευθύντρια, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και την εκτίμησή μας  για όλες τις προσπάθειες σας και το έργο σας στο σχολείο μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλες τις ευκαιρίες που μας παρείχατε και για ό,τι σημαντικό μας διδάξατε εν μέσω των δυσκολιών και των προκλήσεων που παρουσιάστηκαν. Σας ευχαριστούμε για όλες τις αναμνήσεις και τις σπουδαίες στιγμές  που θα μας συντροφεύουν  καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και που χάρη σε εσάς έζησαν τόσο έντονα στην καρδιά μας. Στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας  για το μέλλον σας και θα θέλαμε να επικοινωνείτε  μαζί μας ανά πάσα στιγμή , όπως κάνατε όλα αυτά τα χρόνια που ήσασταν δίπλα μας όποτε και αν σας χρειαστήκαμε».

 «…αποχαιρετούμε την κ. Λαμπρινή, η οποία από την πρώτη κιόλας μέρα  που ήρθαμε στο σχολείο, μας φέρθηκε τόσο τρυφερά  και μας έκανε κατευθείαν να νιώσουμε άνετα με το καινούριο για εμάς περιβάλλον, αλλά και να την αγαπήσουμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Της ευχόμαστε, λοιπόν μέσα από την καρδιά μας καλή συνέχεια. Να νιώθει περήφανη για όλα αυτά που έχει καταφέρει και να θυμάται πάντα ότι αυτό το σχολείο την ευχαριστεί, γιατί έχει προσφέρει πολλά και αξίζει ακόμη περισσότερα».

Το Δ.Σ Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Καλαμωτής.

Συναδελφικός αποχαιρετισμός στην Λαμπρινή Αλμυρούδη, από την Ροδόπη Ειρήνη Νικούδη

Άλλη μία σχολική περίοδος γεμάτη από εμπειρίες και γνώσεις φτάνει στο τέλος της. Ωστόσο, φέτος ο καλοκαιρινός μας αποχωρισμός έχει ένα προστιθέμενο ενδιαφέρον και βάρος σε σχέση με αυτόν των προηγούμενων ετών. Έπειτα από 30 συναπτά έτη υπηρέτησής της στα σχολεία της Καλαμωτής, από τα οποία τα 18, ως διευθύντριας πρώτα του Γυμνασίου και έπειτα του Γενικού Λυκείου Καλαμωτής,καλούμαστε να αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη μας διευθύντρια και φιλόλογο, την κυρία Λαμπρινή Αλμυρούδη.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα σχολεία της Καλαμωτής ταύτισαν το όνομά τους με αυτό της κυρίας Αλμυρούδη, καθώς μέσα από την πολυεπίπεδη αφοσίωσή της σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και τη βασική αποστολή που έχουμε, την εκπαίδευση των μαθητών μας, αποτελεί παράδειγμα για όλους και όλες εμάς.Έδωσε κύρος και υπόσταση στο ΓΕΛ Καλαμωτής. Παρά την ολιγόμηνη παραμονή μου στο ΓΕΛ Καλαμωτής, διαπίστωσα ότι η αφοσίωσή της αυτή ήταν ορατή και εμφανής μέσα από μια πληθώρα εξωστρεφών δράσεων που θεμελίωσαν έναν άρρηκτο δεσμό με την κοινωνία της Καλαμωτής και των Μαστιχοχωρίων, αναδεικνύοντας το σχολείο μας ως κορυφαίο πυλώνα και αναπόσπαστο κομμάτιτου τοπικού γίγνεσθαι. Αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την πολυετή σταθερά αναπτυξιακή πορεία του σχολείου και για την ανιδιοτελή προσφορά της ανά πάσα στιγμή.

Σε περιόδους που χαρακτηρίζονταν άλλοτε από ευχάριστες κι άλλοτε από έντονες και δύσκολες καταστάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης, η κυρία Αλμυρούδη ανταποκρίθηκε με σθεναρότητα και αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις των καιρών και τις αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα,ζεστασιά και αίσθημα δικαιοσύνης και ισοτιμίας απέναντι σε όλες και σε όλους.Καθοδηγούσε και στήριζε πάντα τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργαζόταν.Επιδείκνυε αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη στους μαθητές, νέους συναδέλφους και γονείς, τους οποίους υποδεχόταν με αγάπη και δεχόταν με ενθουσιασμό τις νέες ιδέες με ένα ζεστό χαμόγελο. Προσπαθούσε να προωθήσει ομαδικό πνεύμα , αλληλοσεβασμό και το αίσθημα του δικαίου.

Με την αστείρευτη αγάπη της για τη μάθηση και την υποστήριξη που παρείχε προς τους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που δίδαξε. Με την άμεση και ειλικρινή επικοινωνία που κατάφερε να οικοδομήσει με τους γονείς,επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στις ανάγκες και τις ανησυχίες τους. Αποτέλεσε κι αποτελεί φωτεινό φάρο για όλες και όλους εμάς τους νέους εκπαιδευτικούς, γεμίζοντάς μας με όρεξη και ιδέες για να ονειρευτούμε και να πραγματοποιήσουμε τα οράματά μας για την εκπαίδευση.

Για όλες αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας την ευχαριστούμε από καρδιάς και της ευχόμαστε ολόψυχα να έχει ένα καλό κι ευχάριστο ξεκίνημα στη νέα της ζωή!

Με τιμή,

Ροδόπη Ειρήνη Νικούδη

ΠΕ02 Φιλόλογος ΕΑΕ