ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΑ

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 το ΓΕΛ Καλαμωτής πραγματοποίησε περίπατο σ΄ένα από τα όμορφα Μαστιχοχώρια μας ,την Ελάτα σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλαμωτής.Μαθητές και καθηγητές έλαχαν ευχάριστης υποδοχής από γονείς μαθητών , από μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Ελάτας και από τον αιδεσιμότατο π. Ζευγιό Μιχαήλ.Ξεναγήθηκαν στα όμορφα καντούνια του χωριού,δέχτηκαν κέρασμα στην πλατεία από τον πολιτιστικό Σύλλογο και ταξίδεψαν στα έθιμα των απόκρεων και στην προέλευσή τους μέσα από την αφήγηση του προέδρου του πολιτιστικού Συλλόγου Ελάτας.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον ναό της Αγία Τριάδας με το υπέροχο βοτσαλωτό και τις κατανυκτικές εικόνες, ενημερώθηκαν για την ιστορία του χωριού και του ναού από τον π.Ζευγιό Μιχαήλ. Κατά την αποχώρηση από τον ναό δέχθηκαν κέρασμα και αναθηματικές εικονίτσες.

Η εκδρομή της 21ης Φλεβάρη του 2023 στην Ελάτα ήταν ένα όμορφο διάλειμμα της σχολικής ζωής και συνάμα μία εποικοδομητική συνεύρεση με γονείς και κατοίκους των χωριών μας. Υπήρξε ένα πρωινό χαρούμενο ξάφνιασμα επικοινωνίας, ιστορίας γνώσης του πολιτισμού του τόπου μας απαραίτητο βίωμα για το μέλλον των νέων μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά!!